ksh
Gazdaság

Csaknem 14 százalékkal nőtt az ipari termelés májusban

Az ipari termelés 2010 májusában 13,7 százalékkal nőtt a tavaly májusihoz képest munkanaphatástól korrigálva és korrekciók nélkül is.

Az első öt hónapban 7,3 százalékkal volt magasabb az ipari termelés volumene, mint egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a részletes számok alapján szerdán. Az idén áprilishoz képest a termelés a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított számok szerint 5,4 százalékkal emelkedett.

Az adatok megegyeznek az előzetesen közölt számokkal.

Áprilisban az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 9,7 százalékkal nőtt, az első négy hónapban 5,7 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A megelőző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index áprilisban 1,1 százalékkal emelkedett.

Egy éve, 2009 májusában az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 22,1 százalékkal csökkent, a termelés volumene január-májusban 23,3 százalékkal volt alacsonyabb, mint 2008 azonos időszakában. 2009 áprilisához viszonyítva májusban 2,6 százalékkal emelkedett az ipari termelés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik