Gazdaság

Milliárdokba kerül az Allianznak a szélsőséges időjárás

Az elmúlt másfél hónapban a szélsőséges időjárás következtében rekord mértékű, összesen 45 ezret meghaladó kárbejelentést fogadott az Allianz Hungária Zrt.

A várható kárkifizetések összege meghaladja a 4,2 milliárd forintot. Az Allianz-nál 21 587 vihar-, 8645 beázási, 3457 árvízi és elöntési kárt, 2927 villámcsapást, s 1467 jégverést jelentettek be május 15. óta, a legtöbb káreseményt Budapestről. A súlyosan érintett megyék: Pest, Veszprém és Borsod, ezekre vonatkozóan a becsült kárérték megközelíti az egymilliárd forintot.

A múlt héten még Borsodban az árvízkárok, ezen a héten pedig már Szabolcsban a viharkárok rendezése került fókuszba. Borsod-megyében, kiemelten Edelényben, Felsőzsolcán és Miskolcon múlt hét csütörtöktől több napon át emelt kárszakértői létszámmal végzett kárfelmérést az Allianz.

“Figyelembe véve a körülményeket és az igényeket mind Felsőzsolcán, mind pedig Edelényben felállítottunk egy-egy mobil Allianz-pultot, ahol számítógéppel több napig vártuk ügyfeleinket, hogy kárbejelentésüket megtehessék, és teljes körűen informálódhassanak” – idézi a közlemény Horváth Andreát, az Allianz vezérigazgató-helyettesét.

A borsodi árvízkárok mellett ismételten tömeges kárbejelentés érkezett az Allianzhoz a június 14-i viharkárok miatt, ezek kapcsán szintén a helyszínen nyújtott segítséget a biztosító. A viharkárok kapcsán a becsült kárráfordítás meghaladja a 300 millió forintot.

A Kelet-magyarországi régióból Szabolcsból és Hajdú-Biharból érkezett a legtöbb bejelentés, a leginkább érintett települések Mátészalka, Hajdúböszörmény, Geszteréd és Nyírbátor, de száznál több bejelentés érkezett Nyírmeggyesről, Kocsordról, Balkányról, Hajdúhadházról és Téglásról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik