Gazdaság

250 milliárd eurós mentőcsomagot kap Spanyolország?

Lapértesülések szerint az EU, az IMF és az amerikai pénzügyminisztérium egy 250 milliárd eurós mentőcsomagot tervez összeállítani Spanyolország számára.

Az El Economista szerdai számában “a kibocsátóhoz közeli” hírforrásra hívatkozva azt írta, a felvetést a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rendkívüli igazgatósági ülésén vitatták meg.

Amadeu Altafaj bizottsági szóvivő kijelentette: “nagyon furcsa a lap értesülése, határozottan cáfolom azt”.

Legutóbb a német Frankfurter Allgemeine Zeitung írta hétfőn kormányzati forrásokat idézve, hogy az EU országai hitellel készülnek segíteni Spanyolországot. A híresztelést kedden határozottan cáfolta a spanyol költségvetési államtitkár, kifejtve, hogy Spanyolországnak nincs szüksége pótlólagos finanszírozásra egyetlen nemzetközi intézménytől sem. Tagadta a hír valóságtartalmát az Európai Bizottság és a német kormány is.

A héten pénteken Spanyolországba utazik az IMF vezérigazgatója, aki José Luis Rodríguez Zapatero spanyol kormányfővel tárgyal. Ezzel kapcsolatban a spanyol kormányszóvivő még kedden azt mondta, hogy a látogatás nincs összefüggésben egy esetleges mentőcsomaggal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik