Gazdaság

Újra kell értékelni a záhonyi vágánytendert

Az ajánlatkérő NIF Zrt.-nek a hiánypótlás után újra kell értékelnie a Záhony térségi széles nyomtávú vágányhálózat felújítására és építésére kiírt közbeszerzést.

A tavaly decemberben megjelent közbeszerzési felhívásra 4 ajánlat érkezett. Ezek: az Euro-Híd-Wiva Konzorcium, az Eurokapu-2011 Konzorcium, az S-D Konzorcium, végül pedig a Záhony II. Konzorcium.

Hiánypótlás után az ajánlatkérő az Euro-Híd-Wiva Konzorciumot hirdette ki nyertesnek. Jogorvoslatért az Eurokapu-2011 Konzorcium és az S-D Konzorcium fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz.

Az első cég kifogásait a KDB elutasította, viszont a második cégnél megalapozottnak találta azt a kifogást, hogy a nyertes csak a hulladék elszállítására adott be igazolást, a befogadásra, kezelésre és elhelyezésre viszont nem, így arra hiánypótlást kell kérni.

Az Eurokapu a megkívánt nyilatkozatokat nem konzorciumként, hanem a tagok nyilatkozataiként adta be, így ezt a hiányosságot is pótolni kell. Ugyan csak hiányzik az Eurokapu munkavédelmi nyilatkozata, amely szintén pótolandó.

A tendert kiíró Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-t hárommillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik