Gazdaság

MSZOSZ: a munkavállalókkal is egyeztessen a kormány

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és 38 tagszervezete elvárja, hogy a leendő kormány a munkavállalókat is bevonja az őket érintő intézkedések előkészítésébe.

A szakszervezet hangsúlyozza: a sajtóból értesültek arról, hogy a “Nemzeti Konzultációt” folytató győztes pártok a gazdasági rendszer kialakításáról tanácskoztak a vállalkozói szféra résztvevőivel.

“Szintén a sajtóból értesültünk a leendő kormány legkülönbözőbb elképzeléseiről, intézkedési terveiről a kijelölt miniszterelnök, és a leendő miniszterek nyilatkozatai kapcsán” – olvasható az MSZOSZ levelében.

Az MSZOSZ álláspontja szerint a munka világát nagyban érintő gazdasági kérdésekről folytatott konzultációba eddig nem vonták be a munkavállalók képviselőit, pedig munkavállalók nélkül nincs profit, nincs béke a munka világában, és nincs gazdasági felemelkedés sem.

A szakszervezet elkötelezett a gazdasági felemelkedés mellett, azonban csak úgy tudnak együttműködő tárgyalópartnerek lenni, ha részesei lesznek az előkészítésnek, és ha előre tudnak a tervezett változásokról – emelik ki az Orbán Viktornak írt levélben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik