Gazdaság

A foglalkoztatás bővítését várják az új kormánytól a szakszervezetek

A leendő kormánytól a foglalkoztatás bővítését várja a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) - mondta Pataky Péter .

Az MSZOSZ elnöke szerint a kérdés az, hogy mennyi legális és tisztes megélhetést biztosító munkahely lesz az országban. Hangsúlyozta, hogy a közmunkák csak ideiglenesen oldják a szociális feszültségeket, és a határozott idejű munkaszerződések sem jelentenek megnyugtató megoldást, miként a kölcsönzött munkaerők foglalkoztatása sem.

A foglalkoztatás ezen formái – amelyek statisztikailag jól mutatnak – bizonytalanok, nem adják meg a munkavállalók biztonságát, családok egzisztenciáját nem lehet erre alapozni – mondta Pataky Péter. Ezen foglalkoztatási módszerekre egy “szűk körben természetesen szükség van”, de hosszú távon ilyenekre nem lehet alapozni a munkahelytemetést a szakszervezeti vezető szerint.

Pataky Péter hangsúlyozta, hogy a kormány önmaga munkahelyeket csak korlátozottan, közpénzből tud teremteni és azt is csak átmenetileg, új munkahelyeket csak egy működő gazdaság tud létrehozni.

Az MSZOSZ egyelőre semmit nem tud arról, hogy a leendő kormány miképpen akar hozzájárulni új munkahelyek teremtéséhez – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik