Gazdaság

Kissé korrigáltak a térségbeli devizák

A forinttól némi erősödést várnak pénteken a csütörtökön elért 283 feletti euróárfolyamhoz képest, a várható mozgási tartományt 278-282 forintos euró között jósolják.

Az euró csütörtökön meredek erősödéssel ledolgozta korábbi esésének egy részét a szerdán elért 1,22 dollár alatti árfolyamhoz képest. Az erősödést a piacon kezdetben technikai korrekciónak tudták be, amit számos ellenállási pont átlépésekor kiváltott pozíció felszámolások okoztak. Később, miután az amerikai szenátus csütörtök este elfogadta az átfogó pénzügyi szabályozási reformról szóló tervezetet, a folyamat felgyorsult, mivel a piac megítélése szerint a pénzügyi szabályozás visszavetheti a globális gazdasági fellendülést.

A forintot 280,82-es euró árfolyamon jegyezték péntek reggel a csütörtök esti 281,45 után. A forint euróárfolyama 3,79 százalékkal marad el az év elejitől. A dollárt 221,43 forinton jegyezték a csütörtök esti 224,51 után. A forint a dollárhoz képest 17,16 százalékkal gyengült az év eleje óta.

A lengyel zlotyt 4,1450-es euróárfolyamon jegyezték péntek reggel az előző esti 4,1608 után. A zloty 0,96 százalékkal áll gyengébben év eleji árfolyamánál. A cseh korona jegyzése 25,777 az előző esti 25,860-os euró jegyzéshez képest. A korona 2,32 százalékkal áll erősebben év eleji árfolyamánál.

A forinttól némi erősödést várnak pénteken a csütörtökön elért 283 feletti euróárfolyamhoz képest, a várható mozgási tartományt 278-282 forintos euró között jósolják. A forgalom alacsony lesz, a kereskedést leginkább a hosszú hétvégét megelőző pozíció rendezések irányítják majd, különös tekintettel a hosszú hétvégét követő jegybanki kamatdöntésre. A jegybanktól az utóbbi hónapokban követett ütemes kamatcsökkentési gyakorlatának felfüggesztését várja a piac a forint gyengülése és széles árfolyam ingadozása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik