Gazdaság

Demján: Csodák nincsenek, a csodák mögött munka van

A kilábalás alapja a munka, ezt kell segítenie a kormánynak - jelentette ki a Nemzeti Konzultáció szerdai budapesti, a gazdagság talpra állításáról szóló rendezvényén Demján Sándor.

A Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke felhívta a figyelmet: a politikának meg kell teremteni, hogy a gazdaság adóterhelése ne legyen rosszabb, mint a környező országokban.

Emellett meg kell oldani a kis- és középvállalkozások tőkejuttatását. A szakember elmondta: van néhány kisvállalkozása is, így saját tapasztalatából tudja, hogy a mai szabályok szerint nem képes jövedelmezően működni egy kisvállalkozás.

A VOSZ elnöke hangsúlyozta azt is: radikális változtatásokat kell végrehajtani az oktatásban. Nagyobb arányban van szükség műszaki, természettudományi értelmiségre, illetve szakmunkásokra. Kiemelte a foglalkoztatási szerkezet megváltoztatását is.

Demján Sándor alapvető problémának nevezte, hogy aki tudna dolgozni, az nem dolgozik, mert vagy az állam, vagy a környezet nem teszi ezt számára lehetővé, de így is majdnem annyi pénzt kap, mint ha minimálbéren dolgozna. Aki viszont tényleg rászoruló, annak nincs meg a biztonsága – tette hozzá.

Demján Sándor úgy fogalmazott: amitől óvja a Fidesz elnökét, az az, hogy csodaváró hangulat van. Közölte: “csodák nincsenek, a csodák mögött munka van, amit jól meg kell tudni szervezni.” A kilábalás alapja a munka és ezt kell segítenie a kormánynak – jelentette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik