Gazdaság

Demján: a növekedés beindításához források kellenek

A gazdasági növekedés beindításához források kellenek, és alapkérdés az országban a likviditás bővítése, amelyhez belső és külső források szükségesek - közölte Demján Sándor.

A Vállalkozások országos Szövetsége (VOSZ) elnöke óva intett az új kormány felállását követő “csodavárástól”, és úgy vélekedett, hogy a vállalkozások esetében négy, a lakosságnál hat év alatt lehet az adókat a régió átlagos szintjére levinni.

A szerdán az országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnökének újraválasztott milliárdos üzletember kifejtette: a gazdasági növekedés beindításához forrás lehet, ha növelik a költségvetés hiányát, de ez nem szerencsés megoldás

Utalt az amerikai központi bank (Fed) elnöke, Ben Bernanke szavaira, aki szerint a válság idején a jegybankelnök egyet tehet, “két kézzel szórja a pénzt a gazdaságba”. Magyarországon is a jegybanki forrásokat a gazdaság élénkítésére kellene felhasználni – emelte ki.

Az elnök véleménye szerint “Magyarország hálás lehet a Nemzetközi Valutaalapnak”, amelynek pénzügyi segítsége nélkül kétmillió munkanélküli lenne az országban, és a jövedelmek értéke, a vagyonok nagysága jelentősen csökkent volna.

Végezetül hozzátette: a ténylegesen rászoruló társadalmi réteget támogatni kell, a fizika munka becsületét pedig vissza kell adni az országban.

Felhívta a figyelmet arra, hogy fiatalok egy része elmegy Magyarországról, és máshol keresi a megélhetését. Ezen a helyzeten változtatni kell, itt kell számukra megteremteni a boldogulás lehetőségét – hangsúlyozta Demján Sándor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik