Gazdaság

A Premium Magánnyugdíjpénztár egyesül az AXA-val

A Premium Magánnyugdíjpénztár július 1-jével egyesül az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral - jelentette be hétfőn az AXA.

Az AXA csoporthoz tartozó két pénztár a döntést a befektetési szabályok elmúlt években történt változásaival – a választható portfóliós rendszer 2009-től történő kötelező bevezetésével, illetve a devizamegfeleltetési szabályok tavaly augusztusi hatályba lépésével -, valamint gazdaságossági szempontokkal magyarázza.

A Premium Magánnyugdíjpénztár Magyarországon elsőként alkalmazott a többi piaci szereplőtől eltérő, tartósan 50 százalék feletti részvénykitettséget célzó befektetési politikát. A Premium által képviselt merészebb, innovatív befektetési politika az egyesülést követően az AXA növekedési portfólióját jellemzi majd Bába Julianna, a cég igazgatótanácsának elnöke szerint.

A Premium Magánnyugdíjpénztár tagjait június 30-ig elektronikus, illetve postai úton tájékoztatják az egyesülésről, valamint a pénztár honlapján. A munkáltatókat szintén júniusban értesítik a változásról, valamint a július 1-je utáni bevallási, befizetési teendőkkel kapcsolatos tudnivalókról.

Az AXA Nyugdíjpénztár tagjainak száma a jelenlegi, mintegy 210 ezerről a fúziónak köszönhetően 25 százalékkal bővül, így elérheti a 260 ezer főt, a pénztár vagyona pedig 17 százalékkal emelkedik, s így meghaladhatja a 230 milliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik