Gazdaság

Újabb fúzió a láthatáron az osztrák bankszektorban

Az összeolvadásról tárgyal két osztrák pénzintézet, az Österreichische Volksbanken AG (ÖVAG) és a BAWAG - jelentette az osztrák sajtó csütörtökön.

Gerhard Wenzel vezérigazgató szerdán jelentette be, hogy a független regionális Volksbank pénzintézetek csúcsbankja, az ÖVAG több érdeklődővel is tárgyalásokat folytat. Név szerint eddig csak a Cerberus amerikai befektető cég többségi tulajdonában lévő Bawagot említette Wenzel, s a Bawagon kívül más esetleges érdeklődő nem is erősítette meg a tárgyalások tényét.

Lapértesülés szerint a Bawag számára a Volksbank kiterjedt nemzetközi hálózata, a Volksbank számára a Bawag likviditása jelentené az egyesülés előnyét.

A fúzió mellett az ÖVAG egyes leányvállalatainak külön-külön eladását is mérlegeli. Leginkább az Europolis vagyonkezelő és ingatlanfejlesztő cég és a vállalati ügyfelekre szakosodott Investkredit jön szóba – mondta. Mindkét leányvállalat Magyarországon is tevékenykedik. Meg akarja tartani ellenben az ÖVAG közép-és kelet-európai bankhálózatát, a Magyarországon szintén jelen lévő Volksbank Internationalt (VI).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik