Gazdaság

Új beruházást tervez hazánkban a Gebrüder Weiss

Az osztrák Gebrüder Weiss logisztikai konszern 2011-ben új telephely és raktárbázis létrehozását tervezi Mosonmagyaróváron.

A beruházás 26 új munkahelyet teremt majd – mondta Heinz Senger-Weiss, a konszern igazgatóságának tagja

A jelenleg mintegy 218 embert foglalkoztató kft. az elmúlt két évben két új raktárbázist adott át Hajdúböszörményben, illetve Szigetszentmiklóson. Heinz Senger Weiss elmondta, tavaly néhány bérelt dolgozótól megvált a cég, célzott létszámleépítés azonban nem volt. Az ágazati visszaesés ellenére, a krízisnek pozitív hatása is volt a társaságra azzal, hogy a konkurencia csökkent.

Az elsősorban 50 kilogramm és 1 tonna közötti tömegáruk szállítására specializálódott, tavaly mintegy 750 ezer darab küldeményt továbbító cég a nemzetközi gyűjtőforgalom tekintetében megtartotta erős pozícióját a magyar szállítmányozási piacon. A belföldi gyűjtőforgalom területén a legnagyobb három cég között van, raktározási területen viszont nincs a magyar élvonalban.

Jürgen Bauer, a társaság kelet-európai regionális igazgatója elmondta a legfontosabb 2010 évi céljuk, hogy Magyarországról Németország teljes területét elérjék 48 órán belül.

Az igazgató a 2002-2009 közötti időszakot a szállítmányozás és a logisztika aranykorának nevezte, az elkövetkező években azonban a Gerbüder Weiss nem itt, hanem elsősorban a balkáni térségben – így Albániában és Macedóniában – növeli beruházásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik