Gazdaság

Bővült az ipari park és a vállalkozói falu Pécsett

Bővült az ipari park és annak vállalkozói faluja Pécsett, az elmúlt másfél évben mintegy 600 millió forintból elkészült beruházásokat szerdán adták át.

Brányi Endre, a Pécsi Ipari Park Zrt. vezérigazgatója elmondta: a mintegy 150 hektáros területet kezelő és több mint félszáz vállalkozásnak otthont adó önkormányzati tulajdonú társaság 2008 őszén 289 millió forint támogatást kapott az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Regionális Operatív Programjától.

A cég a forrás felhasználásával összesen 300 millió forintból 18 hektárral bővítette 92 hektáros, közművesített területét, a vállalkozói faluban pedig további 300 millió forintból az eddigi mellé újabb, 3300 négyzetméteres, hat kisebb céget befogadó üzemcsarnokot emelt.

A vezérigazgató megjegyezte, hogy az újonnan közművesített, az M6/M60-as autópályához közeli terület iránt ipari termelő és logisztikai cégek érdeklődnek, míg a vállalkozói falu most elkészült csarnokába már két cég is betelepült. A vállalkozói falu első épületét 2008 nyarán adták át. Abba olyan kisvállalkozások költözhettek, amelyek önerőből nem lettek volna képesek több tízmillió, vagy százmillió forintból telephelyet kialakítani maguknak.

A több részre osztott épületben jelenleg hat társaság működik, s mintegy 100-120 embert alkalmaz. Brányi Endre elmondta, hogy az ipari parkba települt cégek alkalmazásában jelenleg mintegy 2800-an dolgoznak, s a vállalkozói falu bővítésével várhatóan újabb 100 fővel nő a létszám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik