Gazdaság

Szeptemberben indul Syma kongresszusi központjának építése

A tervezettnél később, szeptemberben kezdődhet meg a Syma új kongresszusi központjának építése - Közölte Szántó András, a Syma+SD Kft. ügyvezetője.

A késedelem oka az, hogy a finanszírozási kérdések rendezése a tervezettnél több időt vett igénybe.

A Magyar Fejlesztési Bank már befogadta a társaság hitelkérelmét, jelenleg a vissza nem vonható banki ajánlatot várja a Syma. Annak megérkezését követően írhatják alá a hitelszerződést és kezdhetik meg az építkezést.

Amennyiben a kongresszusi központ fejlesztését őszig meg tudja kezdeni a társaság, a korábban tervezett 2011 végi befejezés is tarthatónak látszik. A központ C és B csarnokának átépítése és felújítása során egy 1500 fős, nemzetközi szintű, szekciótermekre osztható konferenciatermet alakítanak ki.

A fejlesztés során át kell helyezni a Puskás Ferenc Stadion belső útját, le kell bontani a Körcsarnokot. Ugyanakkor az építkezéssel párhuzamosan biztosítani kell a meglévő Syma rendezvényközpont, illetve a környék rendezvényeinek zavartalan lebonyolításához szükséges feltételeket.

Az új létesítményben 24 szekciótermet alakítanak ki. Az ügyvezető szerint komoly nemzetközi érdeklődés tapasztalható a kongresszusi központ szolgáltatásai iránt, azonban az építkezés megkezdéséig nem vesznek fel megrendelést erre az új egységre.

Az 5,8 milliárd forint értékű beruházással épülő, 4300 fős befogadóképességű, 21 ezer négyzetméteres kongresszusi központtal a Syma Sport- és Rendezvényközpont összterülete 51 ezer négyzetméterre bővül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik