Gazdaság

Tablettagyártó üzemet avattak Debrecenben

Évi kétmilliárd darab tabletta gyártására alkalmas, fokozottan zárt üzemet adtak át pénteken Debrecenben, a Teva Gyógyszergyárban.

Az erős hatású készítmények gyártására, illetve kutatás-fejlesztésre alkalmas üzem több mint 3 milliárd forintos beruházással, az Európai Unió és a magyar állam 460 millió forintos támogatásával készült el.

Hegedűs Lajos, a Teva Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy anyacégük, a Teva Pharmaceutical Industries Ltd. a világ vezető generikus készítményeket gyártó gyógyszeripari óriása, amelynek működésében fontos szerepet játszik mind gyártó-, mind kutatóbázisának folyamatos fejlesztése és bővítése.

Hozzátette: eddig 10 milliárd tablettát gyártottak évente a debreceni gyárban, az új üzem átadásával 20 százalékkal nőtt a termelés. További fejlesztésekkel évi 20 milliárd darabra kívánják növelni a tablettagyártást Debrecenben.

A mostani, fokozottan zárt üzem kialakításával 55-60 új munkahelyet teremtettek a hajdú-bihari megyeszékhelyen – mondta a vezérigazgató.

Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere az üzem avatásán azt mondta: a technológiai ipar fejlesztésével el kívánják érni, hogy Debrecen az innováció fővárosa legyen Magyarországon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik