Gazdaság

Folytatódnak a problémák a Toyotánál

Folytatódnak a Toyota-visszahívások; a japán autógyár szerdán jelentette be, hogy 50 ezer Sequoia terepjárót hív vissza az Egyesült Államokban.

A 2003-as modellévben gyártott sportterepjárókat egy olyan meghibásodás lehetősége miatt rendelik vissza, amely a járművek váratlan lassulását idézheti elő. A problémát az elektronikus menetstabilizáló (ESC) rendellenessége okozza.

A probléma a Toyota közlése szerint nem okozott balesetet vagy sérülést. A cég amerikai képviselete úgy tájékoztatott, hogy az ESC bizonyos esetekben alacsony sebességnél működésbe lép, és a vezető nem tudja elérni a kívánt gyorsulást.

A visszarendelt járműveken szoftverfrissítést hajtanak végre az ESC meghibásodási lehetőségének kiküszöbölésére.

A Toyota egy hete jelentette be, hogy 34 ezer Lexus GX 460 és Land Cruiser Prado 150 terepjárót hív vissza világszerte, hogy elvégezzen egy módosítást a gépkocsi stabilitásának javítása céljából.

A japánok egy héttel korábban ideiglenesen felfüggesztették a Lexus GX 460 terepjárók forgalmazását az Egyesült Államokban, miután egy befolyásos amerikai magazin stabilitási hibákat tárt fel egy tesztvezetés során. Kiderült, hogy a gépjármű nagy sebességnél, 90 kilométer/óra felett történő hirtelen irányváltáskor kisodródhat, végső esetben fel is borulhat.

A Toyota ősz óta világszerte több mint nyolcmillió autóját rendelte vissza különféle meghibásodások, közöttük a gázpedál beragadásának kockázata miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik