Gazdaság

Román bankot venne az OTP?

Az OTP Bank a román tulajdonban lévő Banca Comerciala Carpatica nevű pénzintézet részvényeinek a kétharmadát akarja megvásárolni - adta hírül hétfőn a Ziarul Financiar.

Az újság névtelenséget kérő piaci forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy az OTP csoport vezetői találkoztak Ilie Carabulea román üzletemberrel, és ajánlatot tettek a bank 70 százalékos részvénycsomagjának a megvásárlására.

A lap információi szerint a nagyszebeni üzletember a Carpatica Bank legnagyobb egyéni részvényese, az ő birtokában van ugyanis a bank 36,4 százalékos részvénycsomagja. Egy másik üzletember birtokolja a részvények 10 százalékát, a fennmaradó 53,6 százalék kisrészvényesek között oszlik meg.

A román üzletember az újságnak “rémhírterjesztésnek” nevezte az OTP-vel folytatott tárgyalásokról szóló információkat, az OTP Bank vezetői pedig nem kívántak nyilatkozni erről a témáról.

A Carpatica részvényeit jegyzik a bukaresti értéktőzsdén, a pénzügyi intézet értékét 55,7 millió euróra becsülik. A lap úgy tudja, hogy az OTP több hónapja tárgyal már a nagyszebeni üzletemberrel.

A Carpatica Bank 11 éve van jelen a román bankpiacon, de erős beruházó csoport támogatásának hiányában nem tudott lépést tartani a román bankpiac 85 százalékát uraló külföldi vetélytársakkal. A bank piaci részesedését körülbelül egy százalékra becsülik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik