Gazdaság

Több mint 4,3 milliárdos útfejlesztés Szabolcsban

Folytatódik a több mint 4,3 milliárd forint értékű, mellékutakat korszerűsítő beruházási program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A beruházást teljes egészében az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) finanszírozza. A múlt évben kilenc út felújítása fejeződött be 2,1 milliárd forintos költségből, míg az idén öt utat korszerűsítenek, 2,2 milliárdot meghaladó összegért.

A Nyíregyháza-Hajdúnánás közötti út 17 kilométeres szakaszát 700 millió forintért újítják fel. A Nagykálló-Biri és a Nagykálló-Nyírbátor közötti utak beruházásának együttes költsége 683 millió forint. A Nyíregyháza-Nyírbátor közötti út egyik szakaszát, a szabolcsi megyeszékhelytől az M3-as autópálya nagykállói csomópontjáig ugyancsak rendbe teszik, s a beruházás összege 272 millió forint.

A nyár végéig várhatóan befejeződik a Nyíregyháza-Dombrád közötti út 15,3 kilométeres részének korszerűsítése is, 610 millió forint ráfordítással. Az út Észak-Szabolcs településeinek csatlakozását biztosítja az M3-as sztráda nyírségi szakaszához, valamint a Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdő és Sóstóhegy lakóinak biztonságosabb közlekedését is megteremti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik