Gazdaság

Alkotmánybíróság elé kerülhet a “pókertörvény”

Alkotmánybírósághoz kíván fordulni a Magyar Póker Szövetség az úgynevezett "pókertörvény" miatt, mert úgy vélik, hogy a jogszabály kizárólag a külföldi tulajdonban lévő kaszinók érdekeit szolgálja - írja a Népszabadság.

Tatár Gergely, a szervezet elnöke a lapnak elmondta: a szerencsejáték törvény május elejétől hatályba lépő, a pókerklubokra és a versenyszervezésre vonatkozó módosításai csak és kizárólag a külföldi tulajdonú kaszinók érdekeit szolgálják. Az egyeztetések során a kormánypárt képviselője meglepően markánsan képviselte e szűk üzleti kör érdekeit, napirenden kívül, gyorsított eljárásban, az ésszerű javaslatok figyelmen kívül hagyásával fogadtatták el a honatyák a törvényt – tette hozzá.

A szövetség elnöke abszurdnak nevezte, hogy a módosítás miatt például minden “haveri” pókerparti törvénybeütközővé válik, s amennyiben bizonyítható a folytatólagos elkövetés (már 2-3 alkalom) akár 2 év börtönnel is büntethető.

A szervezet egyébként már korábban is igyekezett hallatni a hangját az új törvény miatt, a módosító javaslatok megszavazása a köztársasági elnökhöz fordultak, azt kérve, hogy megfontolásra küldje vissza a parlamentnek a jogszabályt – emlékeztet a Népszabadság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik