Gazdaság

A Mol-é a leghatékonyabb hazai vállalat

A Mol Energiakereskedő Kft. lett Magyarország leghatékonyabb vállalata, a Profiles International Hungary Kft. felmérése szerint.

A kutatás során a vizsgált cégek üzemi eredményét és a teljes munkaidőben foglalkoztatottak létszámát osztották el, így következtettek az élőmunka hatékonyságára.

Az összesített listán a második az MVM Trade Zrt., harmadik pedig az E.on Trade Zrt. A lista első tíz vállalatából hét az energia szektorban tevékenykedik, míg a másik három nagykereskedelmi cég.

A feldolgozóipari ágazatban az Audi Hungária Motor Kft.-t találták a leghatékonyabbnak, az építőipari lista élén a Market Építőipari Zrt. végzett, míg a pénzügyi szektorban az FHB Jelzálogbank Zrt. vezeti a rangsort.

Az összesített lista negyedik helyén áll a Hansa Kontakt Kft., amely egyben a leghatékonyabbnak nagykereskedelmi cég is, míg a kiskereskedelmi ágazatban a Toyota Motor Hungary Kft. kapta a legjobb besorolást.

A felmérés egyik fő következtetése az lett, hogy a leghatékonyabb magyar vállalatok igyekeznek korlátozni alkalmazottaik számát és szkeptikusan állnak a létszámnövelésre irányuló kérésekhez. A Profiles International Hungary Kft. megállapítása szerint a hatékony cégeknél tudatos vállalati kultúra működik és az egyes feladatkörök jól körülhatároltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik