Gazdaság

Szombattól újra sztrájk a British Airways-nél

Újabb, ezúttal négynapos sztrájkba kezdenek szombattól a British Airways (BA) légitársaság utaskísérői. A cég törölt járatai között több budapesti is van.

A BA 13 ezer légi utaskísérőjéből 12 ezret képviselő Unite szakszervezet szombaton nulla órától hirdette meg az egy héten belüli második munkabeszüntetést, amely a tervek szerint kedd éjfélig tart. A sztrájksorozat bér-, létszám- és munkaszervezési viták miatt kezdődött.

A cég légi kiszolgáló személyzete a múlt hétvégén is három napig sztrájkolt, bár a BA szerint a járatok kétharmada elindult a sztrájk alatt, mivel sokan mégis felvették a munkát, és a társaság számos más cégtől repülőgépeket bérelt a sztrájk idejére, személyzettel együtt.

A British Airways szombatonként két, más napokon három járatot közlekedtet a londoni Heathrow repülőtérről Budapestre. A pénteken közölt sztrájkmenetrend szerint ezek közül szombattól hétfőig napi egy közlekedik majd, keddre azonban mindhármat törölte a légitársaság.

A sztrájkidőszakban közlekedő budapesti járatokat a brit Titan Airways üzemelteti a BA nevében, Boeing 757-es repülőgépekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik