Gazdaság

BA: napi hétmillió fontba került a sztrájk

Napi hétmillió fontjába (kétmilliárd forintba) került a British Airways (BA) légitársaságnak az utaskísérők hétfőn éjfélkor befejeződött háromnapos sztrájkja.

A BA a hétfői utolsó sztrájknap utáni összesítése alapján a szombaton kezdődött munkabeszüntetés első két napján a hosszú távú járatok 78 százaléka, a rövid távúak – belföldiek és európaiak – 50 százaléka közlekedett.

A British Airways – amely a Malévval együtt a oneworld globális légi szövetség tagja – hétfőn a három budapesti járatpár közül egyet közlekedtetett, a másik kettőt törölte.

A közlekedő budapesti járatot hétfőn a holland Transavia légitársaság üzemeltette a BA nevében, Boeing 737-es repülőgéppel. A British Airways kedd hajnali kiírása szerint a keddi menetrendben szereplő három budapesti járat közül is töröltek egyet, a 866-os járatszámút.

A BA már korábban közölte, hogy az áthúzódó hatások miatt a sztrájk után is lehetnek fennakadások a forgalomban. Szerdára azonban már mindhárom budapesti járat üzemeltetését jelezte a vállalat.

A legnagyobb brit szakszervezet, a Unite a következő hétvégére ugyanakkor újabb, ezúttal négynapos sztrájkot tervez, ha addig nem sikerül rendezni a bér-, létszám- és munkaszervezési vitát a cégvezetéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik