Gazdaság

Bosch: 9 milliárdos fejlesztés, 200 új munkahely

A Bosch-csoport több mint 9 milliárd forint értékű beruházás keretében bővíti Budapesten működő autóipari K+F-kapacitását - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium.

A közlemény szerint a 2008 és 2012 között megvalósuló, 200 új fejlesztőmérnök számára munkahelyet teremtő projekt megvalósítását az ITD Hungary Zrt. segíti.

A Bosch-csoport 1899 óta van jelen Magyarországon. Mára a hatvani, egri, miskolci, szigetszentmiklósi és budapesti telephelyeken közel 6000 munkatárs fejleszti és gyártja a Bosch-termékeket a hazai és nemzetközi piacokra, a cég Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadójának számít. A vállalat 2005-ben hozta létre Budapesti Fejlesztési Központját, ahol már jelenleg is több mint 430 fejlesztőmérnök foglalkozik autóipari fejlesztésekkel.

Thomas E. Beyer, a magyarországi Bosch-csoport vezetője és a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója szerint “a magyar kormány olyan támogató közeget teremtett a kutatás-fejlesztésnek (K+F), amely jelentős mértékben hozzájárul vállalatcsoportunk K+F-tevékenységének további bővítéséhez” -– derül ki a közleményből.

A gazdasági nehézségek ellenére a Bosch hosszú távon tervez, elképzeléseik fókuszában pedig a kutatás és fejlesztés áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik