Gazdaság

Bajnai: kilábalóban vagyunk a válságból

A miniszterelnök szerint az előző év hasonló időszakához képest 5,5 százalékot meghaladóan nőtt az ipari termelés, és 13 százalékkal az export.

Magyarország elindult kifelé a gazdasági-pénzügyi válságból, ezt egyértelműsítik az év első hónapjának gazdasági mutatói – jelentette ki Bajnai Gordon csütörtökön Tiszaújvárosban, ahol megtekintette a már csaknem harminc vállalkozásnak telephelyet adó Tiszaújvárosi Ipari Park két vállalkozását, az amerikai érdekeltségű Jabilt és a jelenleg is épülő, magyar tulajdonosi hátterű pelletgyárat.

A miniszterelnök hangsúlyozta: szükség volt arra, hogy a válság kellős közepén olyan intézkedéseket hozzon a kormány, amelyek az országot a válság után is vonzóvá teszik a befektetők számára. Hozzátette: a válság közepén végrehajtott cselekedetek döntik el, hogy hol jönnek létre munkahelyek.

Azzal, hogy a kormány tudatosan elkezdte a munkát terhelő adókat jelentősen csökkenteni, Magyarországot vonzóbbá tette más országokhoz képest a befektetőknek. Ezzel a stratégiával, a tudatos iparpolitikával, az infrastruktúra fejlesztésével olyan környezetet teremt, amely az országot még vonzóbbá teszi – mondta Bajnai Gordon. Leszögezte: a januári adatok azt mutatják, helyes az út, hiszen az év első hónapjában az előző év hasonló időszakához képest 5,5 százalékot meghaladóan nőtt az ipari termelés, és 13 százalékkal az export.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik