Gazdaság

Ismét bővítene a Stork Élelmiszer

Mintegy 150 millió forintos beruházással, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) támogatásával a múlt évben készült el a szári Stork Élelmiszer Manufaktúra Bt. új üzeme, a családi vállalkozás újabb fejlesztést is tervez.

Gólya János cégtulajdonos szerint az évi 100 millió forint értékben gyümölcs- és gyógynövény-alapanyagú mézes szörpöket, továbbá természetes alapanyagú ételízesítőket készítő kisvállalkozás a hűtő- és raktárkapacitást, valamint a gyártósort kívánja bővíteni. A cég a termékeit a külföldi piacokra is el szeretné juttatni – tette hozzá.

Terveik megvalósításához újra támogatást szeretnének nyerni a mezőgazdasági termékek értéknövelését segítő pályázaton.

A vállalkozás termékpalettájának bővítésére is készül, még az idén megkezdik a jó minőségű dzsemek készítését, és a gyógynövényes mézkülönlegességekkel ugyancsak piacra kívánnak lépni – mondta a vállalkozás tulajdonosa.

A nyolc helyben lakó dolgozót foglalkoztató cég termékei adalék- és színezőanyagok, tartósítószerek felhasználása nélkül, kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, korszerű technológiával és kézi csomagolással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik