Gazdaság

Négycsillagos szálloda épül Mórahalmon

Hotel Colosseum néven négycsillagos wellness és konferencia szálloda épül Mórahalmon, a 169 férőhelyes létesítmény nyitását 2011 elejére tervezik.

A turisztikai fejlesztés összköltsége 2,5 milliárd forint, amihez 512 millió forintos uniós támogatást nyert a beruházásra létrehozott részben önkormányzati tulajdonú projektcég, a Mórainvest Kft. – közölte Nógrádi Zoltán (Fidesz), a homokháti kisváros polgármestere az alapkőletételkor.

A szállodaépítés költségéből másfél milliárd forintot a Magyar Fejlesztési Bank hitele fedez, a fennmaradó részt a projektcéget létrehozó vállalkozások finanszírozzák, illetve az önkormányzat által biztosított önerő – tette hozzá.

A polgármester kifejtette, a szálloda kialakítása szervesen illeszkedik a kisváros turizmusfejlesztési koncepciójába, amely részeként 880 millió forintos beruházással tovább bővítik az Erzsébet Gyógyfürdőt, és a gyógyvizet kihasználó szakorvosi és rehabilitációs központ is épül.

Hévizi János, a szállodát kivitelező, és a projektcégben 49 százalékos tulajdonos Aktív Kft. ügyvezetője elmondta, a nevéhez híven kör alakú, nyolcezer négyzetméter hasznos alapterületű Hotel Colosseum 77 szobával és öt lakosztállyal, összesen 169 férőhellyel várja majd vendégeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik