Gazdaság

Optimizmust tükröz a BUX-nyitás

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 219,58 pontos emelkedéssel, 19 716,81 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,13 százalékkal erősödött. A nemzetközi tőkepiaci hangulat továbbra is az emelkedést támogatja, így folytatódhat a részvényárak erősödése szerdán.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője elmondta: az európai piacok nyitása előtt emelkedést jeleznek a határidős indexek, a nemzetközi tőkepiaci hangulat tehát kedvez a részvényárak erősödésének.

Nap közben számos európai és amerikai makrogazdasági adat megjelenése várható, egyebek között az eurózónás fogyasztói árindex, és az amerikai maginflációs adat, amelyek mozgathatják az árfolyamokat.

Az elemző kifejtette, hogy a részvénypiac jelenleg egy oldalazó sávból próbál kitörni, de azt nem lehet előre látni, hogy lefelé vagy fölfelé történik-e majd. A QUAESTOR szakértője azonban optimista, erősödésre számít a hét hátralévő részében is, s véleménye szerint a negatív korrekciókban az újabb vételi lehetőségeket érdemes keresni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik