Gazdaság

Makroadatokra figyel a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 135,39 pontos emelkedéssel, 16 623,29 ponton nyitott csütörtökön. Szerdai záró értékéhez képest 0,82 százalékkal erősödött.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője közepes-erős pozitív nyitásra számít csütörtökön. Úgy vélte, ez a többségében kedvező vállalati gyorsjelentéseknek köszönhető: egyedül a Siemens és a BASF bizonytalanította el a piacokat, míg a France Telekom, a BT Group, a Renault, a Sony eredménye kifejezetten biztató volt.

Az elemző szerint az emelkedés késő délelőttig minden bizonnyal kitart majd, ekkor érkeznek jelentős makroadatok, előbb 11 órakor az eurózónából, majd 11:30-kor a legfrissebb amerikai munkanélküliségi számokat teszik közzé. Illés László úgy vélte, egy korrekciós hullám lehetősége továbbra is fennáll.

Az amerikai gazdaságról pillanatképet adó, a Fed által magyar idő szerint szerda este publikált Bézs Könyv tartalma Illés László szerint úgy foglalható össze, hogy “a nehezén már túl vagyunk, de vannak még problémák”. Mivel a jelentésben szélsőséges állítás nincs, hatása a piacokra semleges, esetleg enyhén kedvező – vélekedett.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kismértékű pozitív nyitásra számít csütörtökön. Úgy vélte, az OTP akár lokális csúcsra is eljuthat a nap folyamán, ami további vevőket hozhat a piacra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik