Gazdaság

Optimista kereskedés várható a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 79,05 pontos emelkedéssel, 16 170,20 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 0,49 százalékkal erősödött.

Óvatos kereskedéssel indulhat a csütörtök a Budapesti Értéktőzsdén, majd később a mérsékelten optimista hangulatot az érkező makroadatok és negyedéves vállalati gyorsjelentések befolyásolhatják – vélekedtek az elemzők.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint optimistán indulhat a kereskedés a BÉT-en, a későbbi hangulatot pedig az Egyesült Államokból érkező munkanélküliségi adatok és a brit kiskereskedelmi adatok befolyásolhatják. Másrészt számos vállalat – így például a McDonald’s, a Ford, az American Express és a Microsoft is – közzéteszi negyedéves jelentését.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője szerint nullához közeli nyitás várható a BÉT-en, az alapvetően optimista hangulat pedig megmaradhat a makroadatok és a vállalati gyorsjelentések közzétételéig. Ha ezek kedvezőek lesznek, akkor felerősödhet a pozitív hangulat, több rossz adat azonban korrekcióba fordíthatja a piacokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik