Gazdaság

BÉT: folytatódhat az optimizmus

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,39 pontos csökkenéssel, 16 199,77 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,32 százalékkal gyengült.

Továbbra is kitarthat a befektetői optimizmus a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden részvénypiaci elemzők szerint. Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője szerint mérsékelten pozitív nyitás várható a magyar börzén, míg a teljes nap folyamán az index iránykeresése lehet a meghatározó. Az elemző úgy vélte, a nemzetközi optimizmus ellenére kivárnak a befektetők, mivel a délután folyamán kezdődik Ben Bernanke, az amerikai jegybank (Fed) elnökének félévente esedékes meghallgatása, amely jelentősen befolyásolhatja a jövőbeni trendeket.

Kedden semmilyen fontosabb makroadat nem jelenik meg, vállalati szinten azonban az Apple, a Caterpillar, a Coca-Cola és a Volvo negyedéves jelentése befolyásolhatja a befektetői hangulatot.

Hasonlóan pozitív napot vár Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője is, aki szerint szintén pozitív nyitás és kereskedési nap várható kedden, csupán az optimista hangulat mértéke lehet kérdéses.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik