Gazdaság

Akár profitrealizálás is lehet a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 134,86 pontos emelkedéssel, 16 072,56 ponton nyitott hétfőn. Pénteki záró értékéhez képest 0,85 százalékkal erősödött. A nap folyamán az árfolyamok oldalazására számítanak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők.

lllés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint a délelőtt folyamán valószínűleg megmarad a kismértékű pozitív elmozdulás, és ha a délután folyamán nincs meghatározó hír, akkor a BÉT-en egész nap a mérsékelt optimizmus uralkodhat.

Az elemző elmondta: számottevő makroadat és vállalati gyorsjelentés nem jelenik meg hétfőn, így nagyrészt “hangulati alapon” zajlik majd a kereskedés. A héten a piac Ben Bernanke amerikai jegybankelnök kedden és szerdán zajló féléves meghallgatására, valamint az amerikai munkanélküliségi adatok csütörtökön esedékes publikációjára vár.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szintén enyhe pozitív nyitásra, később stagnálásra, oldalazásra számít a tőzsdén. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a múlt hét eleji erős árfolyam-emelkedés következtében folyamatosan fennáll a lehetősége egy profitrealizálási hullámnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik