Gazdaság

Meleg napja lehet a tőzsdének

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 4,66 pontos csökkenéssel, 15 868,71 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,03 százalékkal gyengült.

Megoszlik az MTI által megkérdezett elemzők véleménye arról, hogy pozitív vagy nulla körüli szinten nyit pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője “közepesen erős” pozitív nyitásra, a délelőtt folyamán árfolyam-emelkedésre számít. Mint mondta: úgy tűnik, nincs vége a kockázatvállalási hajlandóságnak, és a Google csütörtökön bejelentett eredménye is tovább fűti a hangulatot.

Illés László felhívta a figyelmet a Citigroup, a Bank of America és a General Electric délután érkező jelentéseire, amelyek érdemben hatással lehetnek a kereskedés irányára.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője semleges, nulla körüli nyitásra számít pénteken; az amerikai határidős árfolyamok negatív tartományban vannak, és Ázsia is visszafogottnak tűnik – fogalmazott.

A Concorde elemzője is hangsúlyozta: “teljes gőzzel tombol” a jelentési szezon Amerikában, s a kereskedésre ez nagy befolyással lehet Budapesten is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik