Gazdaság

Optimista várakozás a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,46 pontos csökkenéssel, 12 447,93 ponton nyitott pénteken. Csütörtöki záró értékéhez képest 0,15 százalékkal gyengült.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint mind az európai piacokon, mind a Budapesti Értéktőzsdén enyhe optimizmus várható a reggeli nyitásban. Távolabbra sem mert előrejelzést adni, mivel napközben számos piacbefolyásoló hír várható, de úgy vélte, azért enyhén pozitív tartományban maradhat a kereskedés.

Délelőtt az eurózónából érkeznek adatok, egyebek közt a német Ifo gazdaságkutató intézet üzleti bizalmi idexe. Délután az Egyesült Államokban megjelenő makrogazdasági hírek és vállalati jelentések lehetnek hatással az európai piacok kereskedésére, továbbá a G7-csoport ülése, amelyen az IMF-hitelezéshez való támogatásról tanácskoznak.

A BUX 0,73 pontos, 0,01 százalékos csökkenéssel, 12 466,39 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 22,0 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyamai a Richter kivételével emelkedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik