Gazdaság

BÉT: a hangulat jó

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 322 pontos emelkedéssel, 11 483 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 2,88 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy a nemzetközi hangulat optimista, ami magával húzhatja a magyar árfolyamokat is.

Az EKB délutáni kamatdöntő ülésén 50 bázispontos kamatvágást várnak az elemzők, ez és a döntés kommentálása is hatással lehet a piacokra. Az elemző úgy vélte, hogy a nagy papírok közül az OTP és a Mol tovább erősödhet, az olajipari részvény árfolyamát még jó ideig hajthatják az orosz Surgutneftegas részvényvásárlását követő találgatások.

Hasonlóan vélekedett Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője is, aki szerint az OTP és a Mol mellett a Richter is korrigálhatja az elmúlt napok veszteségeit. Már az is pozitív lenne, ha nem csökkenne tovább az árfolyama – tette hozzá. Megerősítette, hogy több jelentős amerikai makroadat is várható délután, illetve azt, hogy a piac a londoni G20-csúcs mellett az EKB kamatdöntésére és kommentárjára koncentrál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik