Gazdaság

Kicsit erősödött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 105,05 pontos emelkedéssel, 12 201,24 ponton nyitott pénteken. Csütörtöki záró értékéhez képest 0,87 százalékkal erősödött.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője pozitív nyitást vár, amelyet elsősorban a pozitív nemzetközi hangulat magyaráz. Az amerikai kormány bejelentése, miszerint kisegíti a Bank of Americát, külön lendületet adhat a kereskedésnek. Az elemző úgy vélte, a nagy papírok közül az OTP emelkedhet legnagyobb mértékben.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője enyhén emelkedő nyitást vár, mely a nap folyamán akár pozitív trendfordulóba is átcsaphat. A BÉT érdekes napnak néz elébe, fogalmazott az elemző: az USA-ban opciós kifutások lesznek, hétfőn pedig szünetel a kereskedés, ami szintén fokozhatja a pénteki árfolyamok ingadozását. A QUAESTOR elemzője elmondta, hogy 14.30-tól 16.00-ig több meghatározó amerikai makroadat is várható, amelyek szintén befolyásolhatják a budapesti kereskedést.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 388,34 pontos, 3,11 százalékos csökkenéssel, 12 096,19 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 18,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára esett az előző napi záráshoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik