Gazdaság

Hullámzó kereskedés várható a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 96,98 pontos emelkedéssel, 12 661,29 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,77 százalékkal erősödött.

Komolyabb mozgások nélküli, hullámzó kereskedési napot várnak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén. Vaszkó Szabolcs, az Erste üzletkötője szerint szerdán átlagos forgalom mellett, kisebb negatív korrekció várható a tőzsdén, komolyabb mozgások nélkül.

Illés László, a Quaestor részvényelemzője a nyugat-európai hangulattal párhuzamosan negatív nyitást vár szerdán. Véleménye szerint a negatív hangulat délelőtt 10-11 óráig tarthat, amikor az eurozónából, valamint Németországból új makrogazdasági adatok érkeznek. A nap második felében az OTP vezetésével visszazárkózhat a BUX a nulla közeli szinthez, majd délután pozitív tartományba is elmozdulhat – mondta Illés László.

Délután hozzák nyilvánosságra az Egyesült Államokban a szolgáltatói beszerző menedzser mutatót, és ez újra volatilitást adhat a piacnak – mutatott rá. Összességében hullámzó kereskedés valószínűsíthető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik