Gazdaság

BÉT: kezdődik a Mikulás-rali?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 108,87 pontos emelkedéssel, 11 772,55 ponton nyitott szerdán. Keddi záró értékéhez képest 0,93 százalékkal erősödött.

Pozitív nyitásra, de a nap folyamán erős ingadozásra számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén a szakértők. Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője továbbra is „hangulati kereskedésre” számít a budapesti parketten. Úgy vélte, hogy a pozitív amerikai kilátások és a várhatóan emelkedő európai börzék határozzák meg szerdán az árfolyamok mozgását Budapesten. Mivel a vállalati jelentési szezon vége felé járunk, ilyen hírek érdemben nem befolyásolják majd a kereskedést. A Mol remélhetőleg „kieste magát” kedden – fogalmazott.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője szerint a befektetők azt várják, hogy a “Mikulás-rali” a napokban megkapja a kezdő lökést. Ez akár már ma is bekövetkezhet – tette hozzá. Kiemelte a kora délután várható amerikai makroadatok szerepét, úgy vélte, ezek hatására minimális pluszban zárhat a tőzsde. Technikai elemzés alapján az OTP optimista képet mutat, a Mol esetében pedig a 9300-as szint “támasznak” tűnik – vélekedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik