Gazdaság

478 millió eurós veszteség az ING-nél

A holland ING Group NV pénzügyi csoport 478 millió eurós veszteséget szenvedett el ez év harmadik negyedében, a tavalyi év azonos időszakában realizált 2,31 milliárd eurós eredménnyel szemben. A veszteséghez a részvénypiacok meredek esése, a hitelek drágulása, az ingatlanárak csökkenése és több bank tönkremenetele járult hozzá.

Az ING-csoport a múlt év harmadik negyedévi kiemelkedő eredményében az ABN Amro részvényeinek 455 millió euróért való eladása is közrejátszott. Michel Tilmant vezérigazgató az ingatlanárak további lemorzsolódására, viharos piaci mozgásokra számít, amik – mint mondta – befolyásolják majd a negyedik negyedévi eredményt, a kedvezőtlenebb gazdasági feltételek pedig nyomást fejtenek majd ki a 2009. évi eredményre.

Az ING legutóbb október 17-én ismertette a befektetőkkel, hogy 500 millió euró körüli veszteségre számít az idén. E bejelentés után a csoport 10 milliárd eurós tőkeinjekcióban részesült a holland államtól. A társaság részvényei 8,08 eurón zártak kedden. A cég piaci értékének mintegy 70 százalékát vesztette el az idén, jelenlegi tőkepiaci értéke 17 milliárd euró körül mozog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik