Gazdaság

BÉT: visszafogott kereskedés várható

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 124,52 pontos emelkedéssel, 22 332,99 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,56 százalékkal erősödött.

Visszafogott kereskedés várható kedden a Budapesti Értéktőzsdén az amerikai börzék délutáni nyitásáig. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője nem számít jelentős elmozdulásra, véleménye szerint a New York-i tőzsde délutáni nyitásáig nem lesz határozott irány a magyar börzén. Emlékeztetett, hogy előző nap az amerikai és a londoni piacok is zárva voltak, így Európában sem volt nagy mozgás.

Kivétel volt a BÉT, amely „önmagában, minden segítség nélkül” nagyot esett. Balásy Zsolt szerint kedden kicsit visszarendeződhetnek az árak a hétfői esés után.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője kicsit optimistább, ő pozitív nyitásra számít, mivel az ázsiai börzék és az európai határidős indexek is optimista képet vetítenek előre. Az elemző szerint délelőtt még visszafogott lesz a piac, de a BUX valószínűleg a pozitív tartományban marad. Délután az Amerikában megjelenő lakáspiaci adatok indíthatják el teljes ütemben a kereskedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik