Gazdaság

Törvénytelen szerződéseket kötött az MTelekom

A Magyar Telekom, illetve a vállalatcsoport tagvállalatai 6,7 millió eurót meghaladó összeget fizettek ki törvénytelen szerződések alapján Macedóniában - állapította meg a Magyar Telekom auditbizottságának jogi tanácsadója.

A közlemény szerint bizonyított, hogy a Magyar Telekom, illetve a vállalatcsoport tagvállalatai egy Cipruson bejegyzett tanácsadótársasággal 2004-2006-ban kötött szerződéseinek létrejötte és teljesítése törvénytelen volt. A szerződések Macedóniában végzendő tanácsadói, marketing-, akvizíciós átvilágítási és lobbitevékenységre vonatkoztak.

A White and Case LLP, a társaság auditbizottságának jogi tanácsadója május 19-én juttatta el a társasághoz a független vizsgálat macedóniai szakaszára vonatkozó helyzetjelentést. A közleményben leszögezik, hogy a helyzetjelentés egy folyamatban lévő vizsgálat státuszának összefoglalója, mint ilyen nem teljes, nem végleges, és nem tárgyal minden, a vizsgálat tárgyát képező szerződést.

A társaság korábban közzétette, hogy a független vizsgálat által korábban feltártak kezelésére javító intézkedéseket léptetett életbe. Ezek magukban foglalták a társaság belső kontroll folyamatainak felülvizsgálatát és továbbfejlesztését is. Vizsgálják továbbá, hogy a jelenlegi helyzetjelentés alapján szükséges-e további javító intézkedés. A független vizsgálat folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik