Gazdaság

A videomegosztó oldalak megelőzik

a televíziók webhelyeit.

A Szonda Ipsos szeptemberi felmérése alapján az internetezésre fordított idő mindössze fél százaléka jut a televíziós webhelyekre, míg a legnépszerűbb videomegosztókon hatszor ennyi időt töltünk el.

Az illegálisan telepített Vista
operációs rendszere nem kapcsol majd ki az új frissítés bevezetése után. A Microsoft ugyanis a felhasználók nyomásának engedve kiveszi a szoftverből azt a „főkapcsolót”, amely a lopott kópiák elleni küzdelem egyik fő eszköze volt. A cég azzal indokolta döntését, hogy sok legális felhasználónál is életbe lépett a „biztonsági bénítás” eszköze.

A személyiséget állapítja meg az arcról
egy új magyar találmány. A Face Readingre keresztelt innováció mesterséges intelligenciát használ, az arcból másodpercek alatt nagy pontossággal kiolvassa az illető erényeit és hibáit.

Már 10,5 millió mobilelőfizetés van az országban.
A KSH legfrissebb adatai szerint az előző évhez képest 9 százalékkal nőtt az előfizetések száma, így ma 100 lakosra már 104 előfizetés jut.

Legális fájlmegosztást javasol a Kanadai Dalszerzők Szövetsége
(SAC). Az ötlet egyszerű: minden egyes kanadai internetezőnek körülbelül 5 kanadai dollárt (mintegy 850 forintot) kellene az előfizetéséhez hozzácsapnia, amelyet aztán elosztanának a licenctulajdonosok között.

Miniatűr merevlemezekkel rukkol elő a Samsung.
A koreai cég jövő januárban kívánja bemutatni a 3,3 centiméteres adattárolót. Egyelőre nem tudni, mekkora tárhellyel rendelkeznek majd a lemezek; az első verzió várhatóan 1 terabájtos lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik