Gazdaság

BÉT: eltérő várakozások

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 285,49 pontos emelkedéssel, 26 228,94 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,10 százalékkal erősödött.

Az előző napi több mint kétszázalékos emelkedés után kis korrekciót vagy limitált erősödést egyaránt elképzelhetőnek tartanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett elemzők.


A szerdai pozitív nap után kis korrekcióra számít Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője. Valószínűnek tartja, hogy az előző napi magas zárószinthez képest kisebb mínuszban kezd a BUX, a folytatásban pedig iránykereséssel, kivárással telhet a nap a Bank of England és az Európai Központi Bank kamatdöntő ülésére tekintettel. Az elemző szerint a nap meghatározó pontja lehet az Egyesült Államokban délután fél háromkor megjelenő munkanélküliségi adat, ami jelentősen befolyásolhatja majd az árfolyamokat.


Dobár Péter, a CIB Bank elemzője további emelkedést valószínűsít, amelynek a mértéke azonban limitált lehet. Kollégájához hasonlóan úgy véli, hogy az európai kamatdöntések előtt nem lesz nagy mozgás a piacokon. A szakértő szerint az OTP lehet az emelkedés motorja, de a Richtertől is jó szereplést vár a dollár erősödése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik