Gazdaság

Konferenciát rendeznek a holnap pénzéről

Mobilparkolási rendszer, elektronikus útdíjfizetés, elektronikus számlázás. Egyre többen élnek az e-kereskedelem adta lehetőségekkel, mégis él egy fajta bizalmatlanság ezekkel a szolgáltatásokkal szemben.

Az e-kereskedelem jelentőségének növekedését mutatják a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai, melyek szerint az ágazat árbevétele 2003 és 2004 között 75 százalékkal 1051 milliárd forintra nőtt.

Az e-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások összes nettó árbevételének tavaly már 7 százaléka származott számítógépes hálózaton belüli értékesítésből. A mobilszolgáltatók, a bankok, közüzemi cégek például mind-mind előrukkoltak már saját e-megoldásaikkal. De vajon használják-e ezeket megfelelő mértékben az ügyfelek? Mi lehet az oka a lakosság sokszor visszafogott érdeklődésének?

Az e-kereskedelem és az elektronikus bankolás jövőjének kérdéseire keresi a választ a 2007. november 20-án megrendezésre kerülő II. E-Money Symposium. A konferencia részletes programja, és az előadók teljes listája megtalálható a symposium honlapján.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik