Gazdaság

Top200 Gála CSR akció

Ability Park

Az Ability Park interaktív élménypark, amelynek célja, hogy megismertesse meg az emberekkel a fogyatékos személyek mindennapi élethelyzeteit. Cégeknek, iskoláknak és civil szervezeteknek nyújt szakmai tanácsadást a fizikai, információs és kommunikációs akadály-mentesítésről, illetve a fogyatékos emberekkel való együttműködés alapvető követelményeiről. Közel 100 megváltozott munkaképességű személyt alkalmaz, ezzel jelentős szerepet vállalva a fogyatékos emberek munkaerő-piaci integrációjában. A hazai és nemzetközi elismerésekkel jutalmazott park jelenleg a Jövő Háza Központ (Millenáris Park) B épületében látogatható.

A park professzionális fenntarthatósága érdekében hosszú távú, a vállalatok társadalmi felelősségvállalására épülő együttműködési rendszereket kíván kialakítani. A kisebb támogatási összegeket az Ability Park a játékainak és eszközállományának fejlesztésére fordítja. A tervek szerint jövő márciusban hozzák létre módszertani központjukat és állandó kiállítási helyszínüket. Ehhez olyan befektetőket keresnek, akik nagyobb összeggel tudják támogatni a parkot. A megjelenési felületen túl partnereiknek esélyegyenlőségi és akadály-mentesítési auditálásokat, fogyatékos ügyi (ügyfélszolgálati és vezetői) képzéseket, illetve céges rendezvényeken történő megjelenést kínálnak.
Kapcsolat:
http://abilitypark.hu/

Habitat for Humanity Magyarország

A Habitat for Humanity non-profit szervezet, amely világszerte azon dolgozik, hogy megszűnjenek a méltatlan lakáskörülmények és hogy mindenkinek lelkiismereti kérdéssé váljon a tisztes otthonhoz való jog. Rászoruló családok számára adományokból és önkéntesek bevonásával egyszerű, tisztes és megfizethető otthonokat építenek vagy meglévő otthonokat újítanak fel, partnerségben a segített családokkal, önkormányzatokkal, pénzintézetekkel, vállalati partnerekkel, iskolákkal és egyéni önkéntesekkel. 1996-ban Jimmy Carter is részt vett első építkezésükön, az idei évtől pedig Szávay Ágnes is a támogatójuk.
A Habitat for Humanity nagy gyakorlattal rendelkezik vállalati önkéntes csoportok fogadásában építkezéseiken. Amit kínálnak: mélyreható, sikeres kapcsolattartás a helyi társadalommal és pozitív sajtóvisszhang, valamint hatékony csapatépítés, amely hosszú távú, jótékony hatást gyakorol a munkatársak elkötelezettségére, hangulatára és munkamoráljára.
Kapcsolat:
http://www.habitat.hu/

JÓL-LÉT

A JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány célja, hogy megoldásokat keressen az anyaság és karrier / pálya / hivatás összeegyeztetésének széles körben tapasztalt nehézségeire. Hazai és nemzetközi kutatási és foglalkoztatási projektek résztvevőjeként, elméleti és gyakorlati ismereteiket folyamatosan fejlesztve nyújtanak innovatív szolgáltatásokat pályaújrakezdő anyák és munkáltatók részére.

Projektjeik közül: Nemek partnersége-tréning, Munka-TÁRS-közvetítés, álláskereső és tanácsadó központ anyáknak gyermekmegőrzővel, Apák Napja rendezvény, vállalati gyerek napközi, mentor-program a terhességtől a pályaújrakezdésig, a munka és a magánélet összeegyeztetését segítő program.
Örökbe fogadható projektjeik megvalósításához alapvetően a folyamatos működtetést biztosító feltételek hiányoznak, így a helyiség, a felszerelés, a dolgozók bére, működési költség.
Kapcsolat:
http://www.jol-let.com/

Káva Kulturális Műhely

A Káva Kulturális Műhely Magyarország legnagyobb színházi nevelési társulata. Az ország különböző pontjain 9-21 éves, sok esetben hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok csoportjaival dolgozik.

A Drámatréning Qt Kft. Magyarországon az első, és jelenleg az egyetlen olyan trénercég, amely a drámatréning módszertanával dolgozik. A drámatréning során mások szerepébe bújva egy közösen létrehozott történeten keresztül vizsgálják meg azt a központi problémát, amit a megbízó számukra kijelölt. A tréning hatékonyan tudatosít és változtat meg hiedelmeket, attitűdöket, kommunikációs és viselkedési szokásokat, aminek következtében a csapat magasabb szinten képes működni és könnyebben jut át változási folyamatokon. A Drámatréning Qt Kft. profitját nem osztja fel, hanem teljes egészében hátrányos helyzetű gyerekek programjaira fordítja. Ez megrendelőinknek kettős hasznot jelent: egyszerre jutnak piaci áron kimagaslóan magas szintű szolgáltatáshoz, és támogatnak egy vállalható, jól kommunikálható társadalmi ügyet.
Kapcsolat:
www.kavaszinhaz.hu, www.dramatrening.hu

Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia (közhasznú) Alapítvány

Egy 11 éve létrehozott civil szervezet, amely komplex módon, összehangoltan nyújt egészségügyi, szociális és jogi szolgáltatásokat a pszichoaktív szerhasználó klienseknek, akiket nem lehet pusztán orvosi esetként kezelni. A Kék Pont fontos feladatának tekinti a sokakat érintő, mégis sokszor elbagatellizált alkohol – és nikotin ártalmak, és a viselkedési addikciók – munkafüggőség, játékszenvedély, internetfüggőség, étkezési zavarok, stb.- kezelését.

A munkatársak egészségéért, mentálhigiénés állapotáért felelősséget érző cégeknek segít kialakítani egy olyan bizalomra és együttműködésre épülő függőség- megelőző stratégiát, amelybe beletartozhatnak belső információs kampányok, tréningek, diszkréten kezelt terápiás és rehabilitációs lehetőségek, konzultációk, vállalati alternatív egészségnapok. Vállalati partnerétől elsősorban a Kék Pont kommunikációs és marketing feladatainak kreatív és kivitelezési tevékenységei során vár segítséget.
Kapcsolat:
http://www.kekpont.hu/

KÖVET Jövőképzés

Egy olyan cég együttműködésére számítanak, aki bekapcsolódik a két éve futó, a jövő döntéshozóinak szóló, újszerű képzési formába, a Jövőképzésbe. A program célja, hogy a tehetséges, végzős diákokat a fenntartható fejlődés és a vállalatok társadalmi felelőssége (CSR) témájával beoltsa.
Együttműködési területek: kapcsolódás a cég gyakornoki programjához, cég/gyárlátogatás a Jövőképzés nyári egyetemének keretében, a vállalat szakértője oktat, stb.
Kapcsolat:
http://www.kovet.hu/

Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) hazánk legnagyobb és legrégebbi nonprofit fogyasztóvédelmi civil szervezete. Tevékenységében kiemelt szerepet szán a tudatos fogyasztói magatartás kialakításának és a fogyasztók tájékoztatásának. Emellett a bolti bevásárlástól a családi energiatakarékosságon át az E-számokkal kapcsolatos tudnivalókig a legkülönbözőbb témakörökben ad ki és terjeszt országszerte ingyenes tájékoztató füzeteket. Ugyancsak az OFE kiadásában jelenik meg a Kosár – a fogyasztók magazinja.

Az Egyesület tapasztalatára és tudására alapozva tavaly létrehozta a Tájékozott Fogyasztókért Klubot (TFK). A Klub lehetőséget teremt a gazdálkodó szervezeteknek arra, hogy közvetett módon bekapcsolódjanak a fogyasztóvédelembe, és részt vegyenek a tudatos fogyasztói társadalom kialakításában. Olyan vállalatok csatlakozását várjuk a TFK-hoz, amelyek a fogyasztóvédelem iránt fogékonyak, a társadalmi felelősségvállalásban aktív szerepet vállalnak, felelősnek érzik magukat abban, hogy részt vegyenek a társadalom szereplőinek tudatos fogyasztóvá nevelésében.
Kapcsolat:
www.ofe.hu, www.kosarmagazin.hu

Ökotárs Alapítvány

Az Ökotárs Alapítvány célja, hogy a környezetvédő civil szervezetek támogatásával járuljon hozzá a demokrácia, a társadalmi nyilvánosság és a környezettudatosság erősítéséhez. Másfél évtizede folyamatosan működő adományi programjaiknak köszönhetően az alapítvány jelentős tapasztalatokat szerzett a rugalmas, felhasználóbarát, mégis átlátható pályázati rendszerek kialakításában és menedzselésében. Ennek köszönhetően a környezetvédelmi célokra szánt támogatások hiteles és megbízható elosztójaként tekintenek az alapítványra az állami intézmények és vállalatok egyaránt.
Kapcsolat:
http://www.okotars.hu/

Partners Hungary Alapítvány

A Partners Hungary Alapítvány missziója az együttműködés kultúrájának megteremtése és terjesztése, valamint a konfliktusok megelőzése és kezelése. Főbb stratégiai területei: roma integráció elősegítése, nők és férfiak esélyegyenlőségének megteremtését támogató programok, Mediáció – konfliktuskezelés mint szolgáltatás, a CSR szemlélet erősítése a forprofit és nonprofit szektorban.

Az alapítvány egy Közösségi és Üzleti Mediációs Központ létrehozását tervezi, amelynek szolgáltatásait magánszemélyek, intézmények, vállalkozások egyaránt igénybe vehetik. A szolgáltatás célja, hogy pereskedés helyett gyorsabb, olcsóbb, hatékonyabb módon tudjanak a felek vitás helyzetekre, konfliktusaikra megoldást találni. A Közösségi és Üzleti Mediációs Központ hatékony működéséhez szükséges a mediáció módszerének és a Központ működésének széleskörű bemutatása, megismertetése. A Partners Hungary Alapítvány olyan marketing – PR szaktudást keres, amelynek segítségével a Mediációs Központ a szélesebb nyilvánosság számára is ismertté válik, és a szolgáltatás célcsoportját hatékonyan képes megszólítani.
Kapcsolat:
www.partnershungary.hu

Salva Vita Alapítvány

A Salva Vita Alapítvány küldetése, hogy munkaerő-piaci programjai révén hozzájáruljon a fogyatékos emberek társadalmi esélyegyenlőségének megvalósulásához. Az Alapítvány Munkahelyi Gyakorlat programja gazdaságilag inaktív értelmi sérült felnőtteket készít fel a munkavállalásra, az önálló életre. Támogatott Foglalkoztatás szolgáltatásuk segítségével értelmi sérült és látássérült személyek nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatását valósítják meg. A modell lényege, hogy a megfelelő személyt találják meg a megfelelő munkára.

Az Alapítvány hosszú távú együttműködés megvalósítására törekszik azokkal a munkáltatókkal, akik nyitottak az esélyegyenlőség elvének gyakorlatba ültetésére. A Munkáltatói Fórumot annak érdekében hozták létre, hogy információt nyújtson a fogyatékos emberek nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatásáról, ösztönözzék a munkáltatók egymás közötti tapasztalatcseréjét. Olyan munkáltató partnert keresnek, aki együttműködik az Alapítvánnyal a Munkáltatói Fórum továbbfejlesztésében. Az együttműködés számos formában megvalósulhat: helyszín biztosítása munkáltatói találkozók számára, külföldi és hazai tapasztalatok megosztásának támogatása, kiadványok megjelentetése, tréningek kidolgozása és tesztelése, benchmark jellegű kutatás finanszírozása, jogi tanácsadás fogyatékos munkavállalók foglalkoztatásához kapcsolódóan, internetes portál létrehozása.
Kapcsolat:
www.salvavita.hu

WWF Magyarország

A panda és tigrisvédelmi programjáról ismert WWF, a nemzetközi természetvédelmi szervezet 16 éve dolgozik hazánkban is. Kiemelt feladatának tekinti a veszélyeztetett állat- és növényfajok, a hazai erdők és folyók védelmét. A WWF célja a fenntartható gazdálkodás elősegítése és a klímaváltozás hatásainak mérséklése.

Célunk a Budai-hegység őshonos fafajainak megmentése az eltűnéstől. „Örökerdőt” és tanösvényt hozunk létre a Hármashatár-hegyen, a főváros szélén. Csökkentse cégének ökológia lábnyomát erdőtelepítéssel, és jutalmazza munkatársait csapatépítő erdei munkával!
Kapcsolat:
www.wwf.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik