Gazdaság

Nem fizetnek kártérítést a sztrádaépítők

Nem kívánják kifizetni a kartellező sztrádaépítő cégek a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. összesen 32 milliárd forintos kártérítési igényét. Ezt azzal indokolják, hogy vitatják az igény jogosságát – írta a Világgazdaság.

A NIF Zrt. összesen 32 milliárd forintot követel a Strabagtól, a Betonúttól, a Hídépítőtől, a Debúttól és az Egerúttól. A kárigényt a NIF által megbízott ügyvédi iroda az öt cég között olyan arányban osztotta, ahogyan a versenyhivatali bírságból részesednek. A vállalatoknak a szeptember 21-i ügyvédi levél szerint annak kézhezvételétől számított 15 napon belül átutalással kellett volna fizetniük, ellenkező esetben polgári peres úton érvényesítik a követelést.

A kárigényt a NIF által megbízott ügyvédi iroda az öt építő cég között olyan arányban osztotta fel, ahogyan a versenyhivatali bírságból is részesednek. Ezt a módszert azonban szakmai körökben furcsállják, hiszen minden vizsgálat nélkül azt feltételezik, hogy minden vállalat azonos profittal dolgozik.


A Világgazdaság információi szerint a sztrádacég által megbízott ügyvédi irodánál is kétségesnek tartják, hogy a kilátásba helyezett per esetén a bíróság elfogadná azt az érvelést, hogy minden társaság azonos haszonkulccsal dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik