A vakcina fejlesztését egyelőre állatkísérletek segítségével végzik, az emberben is ható oltóanyag előállítására még évekre van szükségük.
Megháromszorozódhat a húsfogyasztás
2020-ig Kínában, s az ezzel járó környezetszennyezés az iparosodással összemérhető veszélyek forrása lesz majd – figyelmeztetnek kínai kutatók. Az egy főre jutó évi húsfogyasztás ma alig 30 kilogramm az ázsiai országban, miközben az EU-ban a 100 kilót is meghaladja.
Földalatti csövekkel hűtenék
a sípályákat a Szocsiban tartandó 2014-es téli olimpia szervezői, mert attól tartanak, hogy a globális felmelegedés miatt egyébként nem lenne elég vastag hótakaró. A tervezett megoldás egyedi orosz fejlesztés, amely az úgynevezett Peltier-hűtőn, egy mozgó alkatrész nélküli hőszivattyún alapul.