Gazdaság

A paracetamol lassítja

a csontok növekedését - derült ki spanyol kutatók laboratóriumi kísérleteiből.

Az eredmény alapján így érdemes meggondolni e fájdalomcsillapító alkalmazását a csonttörés vagy fogak sérülése, kezelése okán keletkezett fájdalmak enyhítésére.

Általában több a gyermekük
a nagyobb korkülönbségű pároknak – tették közzé osztrák szakemberek egy tanulmányban. A tudósok csaknem 12 ezer svéd férfi és nő vizsgálata alapján jutottak erre a következtetésre.

Felhalmozódódhat az emlőkben
az izzadásgátló kozmetikumokból a szervezetbe kerülő alumínium – állapították meg brit orvosok. Szerintük így nem zárható ki, hogy ez a fém hozzájárulhat a mellrák kialakulásához.

A passzív dohányzás okozta krónikus
obstruktív légúti betegségben (COPD) hamarosan csaknem 2 millióan halhatnak meg évente Kínában. Brit és kínai orvosok szerint ez annak ellenére alakul így, hogy a kínaiak 60 százaléka sohasem dohányzik.

A nyál vizsgálatával mérnék
a sofőrök álmosságának mértékét amerikai orvosok. Úgy találták ugyanis, hogy egy, a nyálban előforduló enzim mennyisége összefüggésben van a fáradtsággal. A kutatók most megbízható gyorsteszt kidolgozásán fáradoznak.

Futballpályányi pókhálót találtak
amerikai zoológusok Texas államban. A rekord méretű hálót állítólag több millió apró pók készítette, mégpedig egy időben, mert a szövevény hirtelen, egyik napról a másikra jelent meg.

Több erdő- és bozóttűz pusztított
Görögországban 2007-ben, mint az elmúlt tíz évben Európa más országaiban összesen. Ez az Európai Űrügynökség által a tüzekről készített műholdas felvételekből, és az azokat folyamatosan bemutató ATSR World Fire Atlas nevű weboldal adataiból derül ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik