Gazdaság

Kiemelkedő a belföldi turizmus a Balatonnál

A várakozásoknál jobban alakult a belföldi turizmus a Balatonnál az idei szezonban – derül ki a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) közleményéből.

A Balaton régió szolgáltatóinak adatai szerint minden várakozást felülmúló eredményt hozott a régió első héthavi idegenforgalmi gyorsmérlege, amely minden hónapban a kereskedelmi szálláshelyek visszajelzései alapján készítenek. 2007 első hét hónapjában az elmúlt évhez képest 17,4 százalékkal nőtt a belföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma a felmérésbe vont balatoni szálláshelyeken. A vendégek száma összességében 10,9 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek esetében 14,9 százalékos, a külföldiek esetében pedig 2,3 százalékos növekedésről számoltak be a szolgáltatók.

A Magyar Turizmus Zrt. mind a belföldi, mind a külföldi marketingkommunikációjában kiemelt termékként kezeli a Balatont. Több száz akcióval hívja fel a figyelmet a vízparti kikapcsolódási lehetőségekre, a régió programjaira. A Balaton régió 2007. évi marketingtervében a vízparti családi üdülés, az egészségturizmus és a Zöldturizmus Éve tematikájának megfelelően a természetjárás és az aktív turizmus kitüntetett figyelmet kap.

A Balatont egyre több belföldi turista fedezi fel, 2006-ban a belföldi vendégéjszakák 24,6 százalékát tudhatta magáénak a régió. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2007 első félévében 11,4 százalékkal nőtt a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma, a külföldi és belföldi vendégek száma pedig összességében 8,4 százalékkal emelkedett a Balaton régió kereskedelmi szálláshelyein.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik