Gazdaság

MTelekom: adóemelés miatt kisebb a profit

A 2006-os első félévben 34,2 milliárd forintos nettó eredményt ért el a Magyar Telekom, ami 7,5 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

A cég szerint a nettó eredmény azért csökkent, mert bevezették a szolidaritási adót, s nőtt a halasztott adó. A nem auditált, konszolidált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült kimutatás szerint a társaság első féléves bevétele 5,0 százalékkal 312,8 milliárd forintról 328,4 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A mobil, az internet, valamint a rendszerintegrációs és informatikai szolgáltatásokból származó bevételek növekedése ugyanis ellensúlyozta a vezetékes forgalmi bevételek csökkenését. A jelentés szerint a KFKI Csoport, a T-Systems Hungary és a Dataplex konszolidálása 2007. első félévben 11,5 milliárd forinttal járult hozzá a csoport bevételeihez.

A Magyar Telekom Nyrt. az idei első negyedévben 18,663 milliárd forint adózott eredményt ért el, ami 14,3 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az első negyedéves gyorsjelentés szerint a társaság bevételei az első negyedévben 6,1 százalékkal 161,1 milliárd forintra nőttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik