Gazdaság

Doktor dizőz

Biorezonanciás orvosi műszerével szerzett vagyont a Maitreya Kft. ma már nőként élő tulajdonosa, aki a hazai melegközösség komfortérzetét a Club Bohemian Alibivel emeli.

Erőteljes férfihangon szólal meg a nőként élő Desiré Dubounet, akinek józsefvárosi lakása – az interjúkészítés helyszíne – nem mindennapi, miként maga a mérnök-orvos-feltaláló-előadóművész-filmproducer sem az. Nappalijában hatalmas bőrfotelek, óriási plazmatévé, hosszú szőrű fehér szőnyeg és gipszből készült, lámpást tartó figurák díszelegnek, vigyázva arra a két tekintélyes mérerű plüsstigrisre, amelyek a kandalló előtt kaptak helyet.


Doktor dizőz 1

Fotó: Hartyányi Norbert

Desiré – aki az Egyesült Államokban William Nelsonként látta meg a napvilágot – már gyerekkorában is kilógott a sorból. Csodagyerek volt. Matematikai zseniként tartották számon, így nem meglepő, hogy első diplomájára azt írták: tervezőmérnök. Ilyen minőségében jelentkezett 1970-ben 15 ezer társával együtt az Apollo–13 projektbe: a csapatba, amelynek az volt a feladata, hogy lehozza a sérült űrhajó legénységét a világűrből. Itt a kiválasztottak közé került, majd a misszió sikeres teljesítése után leszerelt az alakulattól. A családjában jelentkező problémák az orvoslás felé fordították. Az akkor még nős, egygyermekes apuka első fia ugyanis autistaként jött a világra, Bill pedig nem hitte el, hogy a gyereket csak gyógyszeres kezelésekkel lehet kezelni. Ohióban ismét beiratkozott az egyetemre, de ezúttal orvostanhallgatóként koptatta a padot, majd új diplomájával a hóna alatt tudományos kísérletezésbe kezdett.

William Charles Nelson

■ 56 éves, mérnök, orvos, feltaláló, előadóművész és filmproducer. Mérnöki és orvosi diplomáját az Egyesült Államokban szerezte. Biorezonanciás műszerének bevételeiből hívta életre a Club Bohemian Alibi nevű szórakozóhelyet.
■ Az 1994-ben a biorezonanciális eszközök gyártására létrehozott Maitreya Kft.-t többségi tulajdonosként William C. Nelson néven ő, illetve egy másik magánszemély tulajdonolja.
■ Házas, 4 gyermeke van. Hobbija az éneklés és az öltözködés.

KIŰZETÉS A PARADICSMBÓL. Arról, hogy milyen szerkezetet talált fel, később még szólunk, előbb azonban ismerkedjünk meg Desiré Dubounet-val, aki az interjúkészítés előestéjén Madridban tartott konferenciát. Tette mindezt 350 orvos előtt, platinaszőke hajjal, fekete Chanel kosztümben és magas sarkú cipőben. Bár Desiré, vagy ahogyan a tudományos életben ismerik: William C. Nelson nem szívesen beszél a magánéletéről, annyit elárul, hogy mostani, vagyis harmadik feleségével való megismerkedésekor már szívesebben mutatkozott női, mint férfi ruhában. Amikor pedig későbbi nejét beavatta öltözködési szokásaiba, Ildikó egyből közös shoppingolásra invitálta a tudóst.

Mindez idehaza történt, ami felveti a kérdést, mi szél hozott egy amerikai feltalálót Magyarországra. A válasz nem annyira kézenfekvő, mint gondolnánk. Amikor fia betegsége kapcsán Bill az orvoslás felé fordult, medikusi diplomával a zsebében megpróbált összefüggést találni az elektromosság és az ember testi panaszai között. Rájött, hogy az emberi test sejtjei is elektromos töltéssel rendelkeznek. Ha viszont zárlat keletkezik a sejtben, az nem funkcionál tovább rendeltetésszerűen. Felismerte – s ezt az elképzelését később Amerikában publikálta is –, hogy az emberi szervezet számára a mesterséges zsírok, olajok nem feldolgozhatóak, ugyanígy a mesterséges úton előállított gyógyszerek sem gyógyítják a problémákat, csupán tüneteket kezelnek és újabb betegségeket okoznak. Desiré számára összeállt a kép: tudta, olyan szerkezetet kell előállítania, amely a szervezet öngyógyító mechanizmusára apellál. Sikerült is legyártani a prototípust, amely amellett, hogy tetőtől talpig diagnosztizálja az embert, helyre is állítja a károsult, vagyis „zárlatos” sejtek működését.

A gondolat magasztos és szép is volt, de nem az amerikai gyógyszerlobbi számára, amely a tudományos fejtegetéseken felbőszülve minden követ megmozgatott, hogy a gép ne váljon széles körben ismertté. A gáncsoskodás annyira megviselte Desirét, hogy meg sem állt Ukrajnáig. A kudarcot Kijevben próbálta feldolgozni, és azt tervezte, ott folytatja a tudományos munkát. Elképzelésébe azonban bezavart egy magyarországi meghívás, ami olyan jól sikerült, hogy azután már nem vágyott vissza Kijevbe.

Sarokpontok

■ Az Egyesült Államok nem feltétlenül a határtalan lehetőségek hazája: az ottani gyógyszerlobbi tűzzel-vassal küzd az alternatív gyógyászati eszközök ellen
■ Az üzleti vállalkozás felfuttatásához tengernyi türelem kell, aminek a magyarok híján vannak
■ Az üzleti siker megtapasztalásához és értékeléséhez a hullámvölgyeket is meg kell élni

Pláne, hogy egy koktélpartin találkozott egy magyar vállalkozóval, aki fantáziát látott a szerkezetben, majd a gép életre hívása érdekében a stratégiai és a pénzügyi befektető összefogásának eredményeként 1994-ben létrejött a Maitreya Kft. A termék, amire rögtön be is jegyezték a találmányt, Magyarországról kezdte meghódítani a világot. Mikor úgy tűnt, van kereslet a szerkezetre, Desiré a gyártást a forgalmazással együtt is magyarországi székhellyel szervezte meg. A biorezonanciás eszközből, amely 20 ezer dollárt kóstál, az elmúlt 13 évben világszerte 25 ezer darab kelt el. Ezzel az eredménnyel azonban Desiré nem elégedett, ezért médiakampányt szervez, amitől eladásai megtízszerezését reméli.

FREDDY ÖRÖKSÉGE. Az egyik ilyen szerkezet tulajdonosa egyébként Barbara Streisand, aki a gép létezéséről értesülve azonnal hívta a feltalálót, siessen vele a haldokló Freddy Mercury ágyához, rajta azonban Desirének már nem sikerült segítenie. Állítása szerint Freddy segített rajta. A sztár halálos ágyánál olyan földöntúli képességet kapott a Queen énekesétől, amelynek révén régi vágya teljesült – jelesül, hogy énekelhessen. Hogy ez valóban így történt-e, nem tudjuk, de az bizonyos, hogy Desiré a tudományos sikerei mellett egy meleg szórakozóhelyet – Club Bohemian Alibi – is életre lehelt, amelyet rossznyelvek szerint azért gründolt, hogy legyen egy hely, ahol neki és monstre show-jának tapsolnak az emberek. Rácz Kati jazzénekesnő, aki maga is gyakori fellépője az említett szórakozóhelynek, nem ért egyet a rossznyelvekkel. Állítja, Desiré hangtartománya irigylésre méltó, persze komolyabb sikereket érhetne el, ha képezné a hangját és a légzéstechnikára is odafigyelne.

Desiré, amerikai lévén, a show kedvéért mindent megtesz: nemrég melleket is csináltatott magának, és talán ez a körülmény is hozzájárult ahhoz, hogy a több éven át döcögősen működő Alibi hétvégenként immár mágnesként vonzza a vendégeket. Ez persze azért is lehet, mert mix szórakozóhelyként, amely homo- és heteroszexuálisokat egyaránt szívesen lát, csupán a Capellával konkurál. Kérdésünkre, miszerint honnan tudta, hogy egyszer csak „robban” a hely, Desiré meglepő választ adott. Szerinte a magyar nyelv nagyon precíz, ezért az üzletemberek is nagyon pontosan írják körül álmuk vállalkozását, ami persze elsőre nem olyan lesz, amilyen lehetne pár év múlva, addigra viszont elfogy a türelmük és feladják. Desiré szerint bizonyos dolgokat rosszul kell csinálni, hogy utána legyen hová fejlődni. Így volt ez a biorezonanciás gépével, az Alibivel, valamint legújabb művészeti vállalkozásával, a filmezéssel is.


Doktor dizőz 2

A Change The World Production filmjeit egyelőre csak a Budapest Televízió sugározza, mégis ezek hivatottak Desiré művészetét reprezentálni. Talán a témaválasztás (például a Vér a vízben című opusz leszbikus párjának ‘56-os története), sokak szerint azonban a megvalósítás az, ami miatt a nagy disztribútorok nem csaptak le a filmforgalmazás lehetőségére. Desiré azonban nem adja fel egykönnyen; bár időnként felmegy benne a pumpa – saját bevallása szerint ilyenkor csapkod, kiabál, eltorzul az arca –, de kitart, amit mutat, hogy produkciós cége már túl van a harmincadik filmjén és több száz órányi magyar és/vagy magyarul feliratozott tévéműsorán.

Hitét saját magában semmi sem tudja megingatni. Erről tanúskodnak a négy gyermeke számára választott beszédes, a kezdő és haladó magyar vállalkozóknak egyaránt hasznos intelmeket soroló nevek: Daniel Perseverance (kitartás), Kara Positivity (pozitivitás), Destiny Patience (türelem) és Sterling Precision (precizitás).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik